De Nederlandse Zorg Site

Impuls voor samen beslissen

Nieuws » Gezondheidszorg 27 februari 2017

Tien ziekenhuizen en twee umc’s, waaronder het Erasmus MC, gaan woensdag 1 maart van start met ‘Beslist samen!’.

Dit programma geeft een impuls aan het samen beslissen van zorgverlener en patiënt welke zorg het beste past.

Geselecteerd

De deelnemende organisaties zijn geselecteerd door een onafhankelijke commissie. Behalve het Erasmus MC doen mee: Maastricht UMC , Beatrixziekenhuis Rivas, Bernhoven, Bravis ziekenhuis, Elisabeth-TweeSteden Ziekenhuis, Isala, CIRO, Reinier de Graaf, Elkerliek ziekenhuis, Zuyderland, en Flevoziekenhuis.

Versneld

De twaalf instellingen gaan versneld aan de slag met samen beslissen. Experts en patiëntenorganisaties zorgen hierbij voor extra ondersteuning.

Kennis

Het initiatief is mogelijk, dankzij een subsidie van bijna negen ton van Zorginstituut Nederland (ZIN). Met het geld kunnen onder meer instrumenten worden ontwikkeld, zoals keuzehulpen en consultkaarten. De kennis die het project oplevert, wordt organisatie breed, maar ook met andere ziekenhuizen gedeeld.

Landelijk

Het samenwerkingsproject sluit aan op de landelijke campagne ‘Betere zorg begint met een goed gesprek’ en duurt ongeveer een jaar.

NFU

Lees meer in het bericht op de website van de Nederlandse Federatie van Universitair Medische Centra (NFU). De NFU is een van de partijen die het programma van samen beslissen begeleidt.

Bron: Zorgkrant.nl