De Nederlandse Zorg Site

Speciale cellen verklaren waarom je darmen van slag raken door spruitjes en stress

Nieuws » Voeding 1 juli 2017

Na een pittige maaltijd of in een periode van stress moeten we ons wel eens naar de wc haasten. Dit komt mogelijk doordat smaakpapillen die zich in de darmwand bevinden tekenen van ontsteking signaleren. Zij waarschuwen de hersenen dat ze de darminhoud snel naar buiten moeten werken.

We weten nog maar weinig over deze smaakpapillen in de darmwand, die we enterochromaffiene cellen noemen.

Lees verder op Newscientist.nl

                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                              

Nieuws

Nieuwsarchief Tip de redactie