De Nederlandse Zorg Site

Ben jij een muggenmagneet? Waarom jij altijd gestoken wordt…

Nieuws » Algemeen 2 juli 2017

Sommige mensen kunnen een hele zomeravond buiten zitten zonder door ook maar één mug geprikt te worden. Anderen daarentegen hoeven dit maar vijf minuten te doen en worden al gestoken. Ben jij zo iemand die altijd vol muggenbulten zit? Dit kan volgens wetenschappers een aantal oorzaken hebben.

Volgens de Amerikaanse professor Jerry Butler wordt de gevoeligheid voor muggenbeten voor 85 procent bepaald door de genen. “Eén op de tien mensen is buitengewoon aantrekkelijk voor muggen.”

Lees verder op Gezondheidsnet.nl

                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                              

Nieuws

Nieuwsarchief Tip de redactie