De Nederlandse Zorg Site

Support 2018 toont onbeperkte mogelijkheden

Nieuws » Beurs 16 maart 2018

Support is Nederlands belangrijkste event voor mensen met een bewegingsbeperking, hun familieleden, begeleiders, mantelzorgers en (zorg)professionals.

Naast de meest actuele informatie door middel van kennissessies, staan de nieuwste trends en technieken centraal die bezoekers zelf kunnen testen en uitproberen. Op de beurs haal je nieuwe informatie en inspiratie op, zie je de nieuwste innovaties en kun je actief meedoen aan workshops en activiteiten. Support vindt van woensdag 30 mei tot en met zaterdag 2 juni plaats in de Jaarbeurs in Utrecht. Toegang is gratis.

Meld je hier gratis aan!

Workshops en presentaties

Zelfstandigheid/zelfredzaamheid, vrijheid en de kwaliteit van leven zijn de uitgangspunten voor Support. Bezoekers kunnen zich laten informeren in een van de zes verschillende theaters waar in totaal ruim honderd presentaties worden gegeven, die gaan van pijnbestrijding tot mobiliteit en van letselschade tot het verbeteren of aanvullen van competenties. De theaters zijn ingedeeld naar thema’s, namelijk; Toegankelijkheid Theater, Welzijn Theater, Ervaring Theater, Wegwijs Theater, Letselschade Theater en het Academie Theater. Het hele programma met alle lezingen is hier te vinden.

Zelf doen

Daarnaast is er op Support ontzettend veel om zelf te doen en uit te proberen. Sporten en bewegen is een belangrijk onderdeel op Support, daarom is er dit jaar in samenwerking met de Johan Cruyff Foundation het Johan Cruyff Court. Kinderen – met of zonder bewegingsbeperking – kunnen hier kennismaken met totaal verschillende sporten; van rolstoelhockey en zitvolleybal tot rolstoelschermen en framevoetbal. Natuurlijk kan er ook zelf worden meegedaan.

Daarnaast is er op het Onbeperktplein, in samenwerking met het DELA Goededoelenfonds, elke dag van alles te beleven. Er wordt bijvoorbeeld elke dag een demonstratie gegeven met een hulphond, maar bezoekers kunnen hier ook kijken naar een modeshow van Stichting SUE’s Warriors, een rolstoeldans aanschouwen en luisteren naar het wheelchair maffia lied. Tijdens Support kunnen bezoekers met een beperking die een geweldig idee hebben om vrijwilligerswerk te gaan doen, ook deelnemen aan de DELA Goededoelenfonds Pitch.

Nieuw dit jaar

Nieuw op de beurs is het LetselschadePAVILJOEN powered by LetselschadeNEWS, een stichting die zich inzet met als doel een bijdrage te leveren aan de verbetering van de letselschaderegeling. Het paviljoen is een ontmoetingsplek voor letselschadeslachtoffers, verzekeraars, belangenbehartigers en dienstverlenende bedrijven en organisaties. Er wordt juridische deskundigheid en coaching aangeboden op diverse terreinen.

Aanwezig zijn?

Support vindt plaats van woensdag 30 mei tot en met zaterdag 2 juni 2018 in de Jaarbeurs in Utrecht. Kijk voor meer informatie en registratie voor een gratis toegangskaart voor Support op supportexpo.nl

Bron: Support 2018

 

                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                              

Nieuws

Nieuwsarchief Tip de redactie