De Nederlandse Zorg Site

Nederland dreigt goedkope medicijnen te verliezen

Nieuws » Medicijnen 15 mei 2018

De nieuwe Europese verordening, de Falsified Medicines Directive (FMD), houdt in dat in februari 2019 ieder doosje voorzien moet zijn van een unieke identificatiecode en een specifieke verzegeling om vervalsingen tegen te gaan.

Fabrikanten kunnen de prijs niet zomaar verhogen omdat Nederland een limiet voor ieder medicijn heeft vastgesteld in de Wet geneesmiddelenprijzen. Het risico bestaat dat fabrikanten zich terugtrekken met als gevolg dat er straks minder fabrikanten zijn die een bepaald middel maken en de kans op geneesmiddelentekorten oploopt.

Lees verder op NPO.nl

                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                              

Nieuws

Nieuwsarchief Tip de redactie