De Nederlandse Zorg Site

Hand- en voetverzorging: Een eerste indruk maak je maar een keer

Nieuws » Verzorging 31 juli 2018

Wie goed voor de dag wil komen, ziet er graag verzorgd uit. Veel mensen denken bij een verzorgd uiterlijk vooral aan het nemen van een douche, aan hun kleding en hun kapsel. Toch zijn ook andere factoren van belang bij het maken van een goede eerste indruk. Hand- en voetverzorging zijn van die factoren die vaak worden vergeten. Je kunt bij jezelf nagaan dat je iemand met vieze randjes onder zijn nagels of schimmelnagels niet graag de hand schudt. In dit bericht vertellen we je meer over hand- en voetverzorging.

Hand- en nagelverzorging
Sinds jaar en dag versieren vrouwen hun nagels en verzorgen ze hun handen. Tegenwoordig kijk je in de lokale drogist je ogen uit. Er zijn duizenden producten op de markt, maar welke producten helpen nu echt? Deze vraag is lastig te beantwoorden, want voor iedere hand en huid werkt een ander product. Een goede manier om erachter te komen welke producten voor jouw handen werken, is het brengen van een bezoek aan de nagelstudio of manicure. Een manicure is een professional op het gebied van hand- en nagelverzorging en voert gelijknamige manicures uit. Doordat deze professional vaak jarenlange ervaring heeft, kan zij (vaak een vrouw) helpen bij het uitkiezen van producten die voor jouw handen en nagels geschikt zijn. Denk hierbij aan voedende handcrèmes voor droge handen, maar ook aan het uitkiezen van de juiste nagellak.

Bent u opzoek naar dergelijk advies voor handverzorging? Zoek dan naar een nagelstudio of manicure op Nagelstudios.nl.

Voetverzorging
Ook de verzorging van je voeten is iets dat niet moet worden onderschat. Zeker met de mooie dagen in de zomer zijn veel mensen geneigd om hun slippers uit de kast te trekken. Helaas zijn er veel mannen en vrouwen met lelijke en niet-verzorgde voeten, waardoor het dragen van slippers een onsmakelijke situatie op kan leveren. Ben je onzeker over je voeten, heb je lelijke tenen of heb je last van zweetvoeten? Dan kan een pedicure er voor zorgen dat jouw voeten weer in top staat worden gebracht. Tijdens een bezoek aan de pedicure wordt eelt verwijderd, worden nagelriemen teruggeduwd, worden ingegroeide nagels behandeld, worden droge voeten gevoed met voedende crèmes en worden nagels geknipt en gelakt. De pedicure kan je voorzien van advies voor het verzorgen van je voeten.

Wil jij ook met mooie voeten de zomer door?
Dan draagt een bezoek aan de pedicure dus zeker bij. Op Pedicure.nl vind je een overzicht van pedicures in Nederland.

                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                              

Nieuws

Nieuwsarchief Tip de redactie