De Nederlandse Zorg Site

Monitoren van gezondheid? De evolutie!

Nieuws » Hulpmiddelen 3 augustus 2018

Het monitoren van de fysieke gesteldheid heeft de laatste jaren een enorme vlucht genomen. Activity-trackers, hartslagmeters en sleep-trackers hebben hun weg gevonden naar de consument. De laatste tijd is er ook een forse toename in het monitoren van vitale functies door consument. Vroeg signaleren van achteruitgang en daar tijdig op inspelen is de gezondheidswinst die te behalen is en daar is veel voor te zeggen.

Dynamische controle vitale functies
Een van de grootste bedreigingen van de gezondheid is een te hoge bloeddruk. Het meten van de bloeddruk is met automatische meters prima zelf te doen thuis. Waar voorheen een bloeddrukmeter werd aangeschaft op advies van de dokter is er steeds meer behoefte aan het monitoren van bloeddruk in verschillende situaties. De dynamische mens wil in elke situatie controle. Marktleider Omron speelt daar met de revolutionaire bloeddrukmeter Omron EVOLV slim op in.

Bloeddrukmeter zonder slangen en kabels
De Omron EVOLV is de eerste bloeddrukmeter die geen luchtslang heeft of andere kabels. De gepatenteerde 360 graden manchet, ook wel Intelli Wrap Cuff genoemd, is volledig geïntegreerd met de bloeddrukmeter zelf. Het unieke ontwerp maakt het meten van de bloeddruk mogelijk op elke plaats die u maar wilt. Zoals het in deze tijd past is er een snelle bluetooth connectie met de smartphone om de gemeten waarden uit te lezen. De Omron Connect app slaat de gegevens op en maakt reeksen van metingen inzichtelijk.

Uw gezondheid onder controle met Omron EVOLV
Tijdens de dynamiek van de dagelijkse routine is het belangrijk rustmomenten tijdig in te bouwen. De Omron EVOLV helpt controle te krijgen door schommelingen in de bloeddruk eenvoudig te signaleren. Daarnaast wordt het hartritme gemeten. Gejaagd gevoel? Even de Omron EVOLV om de bovenarm en check de bloeddruk en hartritme. Gebruikt u medicijnen? Rookt u? Drinkt u regelmatig alcohol? Bekijk dan eens de effecten door te meten. Uw bloeddruk en hartritme reageren snel en geven inzicht en u kunt daar tijdig op inspelen. Hierdoor heeft u meer controle over uw gezondheid! Heeft u dan geen dokter meer nodig? Antwoord is “nee”. Neem altijd contact op met uw huisarts bij twijfel of wanneer u zich niet goed voelt.

Bron: Omron Healthcare, Omron Connect, CheckFit

                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                              

Nieuws

Nieuwsarchief Tip de redactie