De Nederlandse Zorg Site

5 tips voor een stralend gebit

Nieuws » Mondzorg 20 september 2018

Dagdromen over het hebben van een wit gebit. Dit zal waarschijnlijk iedereen weleens doen. Je kunt natuurlijk voor een snelle oplossing gaan door naar een tandarts te gaan om het gebit te laten bleken, maar…

Ben jij ervan overtuigd dat je je gebit zelf in een gezonde, witte staat kunt krijgen? Dan gaan wij jou de 5 gouden tips geven voor een dagelijkse mondverzorging, met als resultaat wittere tanden!

 1. Elektrische tandenborstel voor het grote poetswerk
  Tandenpoetsen hoort uiteraard bij een goede mondverzorging. Wil jij een ‘’level up’’ gaan qua de verzorging van je gebit? Dan raden wij het je sterk aan om voor een elektrische tandenborstel te gaan. De poetsbewegingen die gemaakt worden, zijn niet te maken met een normale tandenborstel. Veel poetsbewegingen zorgen sneller voor het verwijderen van tandplak.
  Wil je het meeste resultaat zien? Gebruik dan een whitening opzetborstel. Oral-B heeft de 3D-White opzetborstel. Philips Sonicare heeft de DiamondClean opzetborstel.
 2. Tandenragers voor een gezond, wit gebit en tandvlees
  Buiten het tandenpoetsen om, is het belangrijk om een hulpmiddel te hebben die zowel het tandvlees als het gebit gezond houdt. Er is geen betere keuze dan tandenragers. Er bestaan conische en cylindrische tandenragers.
  Conisch wil zeggen dat de rager uiteenloopt in verschillende maten. Cylindrisch wil zeggen dat de tandenrager gelijk blijft qua maat. Beide soorten ragers halen vuiltjes en bacteriën weg. Dit gebeurt door de rager tussen de ruimtes van de tanden te steken en er vervolgens langs te bewegen.
 3. Flosdraad helpt bij tandplakverwijdering
  Ben jij meer van het flossen van de tanden? Dan is dit ook een goede bijdrage voor het witter maken van de tanden. Het gebruiken van flosdraad zorgt namelijk voor het verwijderen van tandplak. Tandplak is een van de oorzaken van het hebben van een gele aanslag of gewoonweg wittere tanden.
  Flosdraad bestaat in verschillende types. Wil je specifiek een flosdraad voor het krijgen van wittere tanden? Ga dan bijvoorbeeld voor de GUM Original White Floss of een Everbright Dental Floss.
 4. Wittere tanden door natuurlijke whitening producten
  Gebit witter maken door een speciaal whitening product? Ga dan voor een whitening tandpasta zonder schuurmiddelen. Ze halen de gele aanslag weg van de tanden, waardoor ze een paar tinten witter worden.
  Wil je wat meer tijd steken in het witter maken van de tanden? Doe dan een kleine aanpassing in je dagelijkse routine. Kijk dan bijvoorbeeld naar een Whitening Kit bestaande uit Charcoal Whitening poeder of een Whitening Gel. Let wel op dat er geen Peroxide in zit. Dit is een agressief ingrediënt.
 5. Mondwater spoelt de bacteriën weg
  Natuurlijk geeft mondwater een fris smaakje, maar dit is niet de enige functie. Bacteriën die lang op het gebit blijven zitten, zorgen voor het ontstaan van tandplak. Mondwater is een hele goede uitkomst bij het verwijderen van bacteriën, zeker wanneer er actieve zuurstof in verwerkt zit.
  Actieve zuurstof bestrijdt namelijk de slechte bacteriën. Ook zorgt het voor een gezond gebit, met een bescherming tegen gaatjes. Uiteindelijk hangt een gezond gebit vast aan stralend witte tanden. Mondwater is hier een onderdeel van.

Bron: tandenborstel.com

                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                              

Nieuws

Nieuwsarchief Tip de redactie