De Nederlandse Zorg Site

Hoe financier je een medische ingreep in het buitenland

Nieuws » Verzekeringen 21 september 2018

Een haartransplantatie in Turkije of een cosmetische ingreep in België, vanwege de kwaliteit en voordelige tarieven gebeurt dit steeds vaker. Consumenten nemen vaker de moeite om af te reizen naar het buitenland voor een medische ingreep, de kosten spelen hierbij een grote rol.

Een medische ingreep is een kostbare aangelegenheid en het kan daarom lonen om vanwege de kosten een ingreep in het buitenland te laten uitvoeren. Meer en meer buitenlandse klinieken maken daarvoor ook actief reclame, veelal via het internet, om consumenten te informeren over de mogelijkheden. Zelfs met mogelijkheden van een gratis eerste consult in Nederland zodat je hier persoonlijk alle relevante informatie over de gewenste ingreep kan krijgen.

Lenen voor de ingreep
Omdat het kostbare ingrepen zijn is het niet ongebruikelijk om hiervoor een bepaalt bedrag te lenen. Op zich niets mis mee, mits je hier natuurlijk verstandig mee om gaat. Zo kan een persoonlijke lening een prima uitkomst bieden.

Persoonlijke lening
Het voornaamste kenmerk van een persoonlijke lening is zekerheid. Zekerheid over de vooraf afgesproken looptijd, de rente, het bedrag en de te betalen maandtermijn aan rente en aflossing. Kortom alles staat van tevoren vast en je hebt als consument geen verassingen. Dit betekent ook dat je op voorhand kunt bedenken hoe lang de looptijd van de lening moet zijn, of te wel binnen hoeveel maanden heb je de lening afbetaald. En onthoudt hierbij hoe korter de looptijd hoe goedkoper de lening.

Meer weten over de mogelijkheden van een persoonlijke lening voor een medische ingreep? Kijk dan gerust eens op de site van Frisia Financieringen.