De Nederlandse Zorg Site

Waarschuwingsregister is een goede overbrugging in afwachting van een eventuele veroordeling

Nieuws » Beroepen 1 oktober 2018

Tijdens sollicitatiegesprekken met nieuwe medewerkers wordt nu altijd een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) gevraagd.

Maar soms kan een veroordeling wel twee jaar duren voordat dit wordt aangepast in hun VOG. Tot die tijd kunnen ze gewoon weer aan de slag in de zorg zonder dat de nieuwe werkgever daarvan op de hoogte is. Met het waarschuwingsregister willen we voorkomen dat deze mensen toch weer aan het werk gaan met kwetsbare ouderen. Het waarschuwingsregister is een goede overbrugging in afwachting van een eventuele veroordeling. Je kunt maximaal vier jaar geregistreerd staan, afhankelijk van wat er is gebeurd. Diverse zorgorganisaties zijn al met de implementatie van het waarschuwingsregister aan de slag. Verplicht is het nog niet.

Lees verder op Zorgkrant.nl en Waarschuwingsregisterzorgenwelzijn.nl