De Nederlandse Zorg Site

Gewrichtspijn: de mogelijke oorzaken en oplossingen

Nieuws » Gezondheid 5 oktober 2018

Veel mensen hebben last van pijnlijke en stijve gewrichten. Heeft u ernstige gewrichtspijn, dan kunt u flink beperkt worden in uw dagelijkse activiteiten. Wilt u voorkomen dat uw gewrichtspijn uw mobiliteit vermindert? Lees dan snel verder, want in dit artikel leest u wat u kunt doen om uw gewrichtspijn te verminderen.

De mogelijke oorzaken van gewrichtspijn
Voor we u vertellen hoe u uw gewrichtspijn kunt verminderen, is het goed om te weten welke mogelijke oorzaken er achter uw pijnlijke en stijve gewrichten kunnen zitten. Wat velen niet weten, is dat gewrichtspijn drie mogelijke oorzaken heeft. Het gaat om overbelasting, artrose en een ontsteking.

Overbelasting
Worden uw gewrichten langdurig overbelast, dan kunnen ze pijnlijk en stijf worden. Uw gewrichten kunnen overbelast raken door een zware belasting, maar ook door veel herhaling van een beweging. Veel mensen met overgewicht hebben gewrichtspijn door overbelasting. Dit komt omdat hun gewrichten te veel gewicht moeten dragen.

Artrose
Bij artrose ontstaat er pijn en stijfheid in de gewrichten. U kunt artrose krijgen in de heup(en), maar ook in de knie(ën), de vingers en/of de basis van de duim(en). In de ochtend zijn de klachten het ergst. Ook als u even niet bewogen hebt, heeft u veel last van gewrichtspijn. Dit wordt ook wel startpijn genoemd. Veel ouderen hebben last van artrose. Dit komt omdat de kans op artrose toeneemt naarmate de leeftijd vordert.

Een ontsteking
Een gewrichtsontsteking geeft niet alleen pijn, maar zorgt ook voor een zwelling van het gewricht. Door de pijn en zwelling is het lastiger om het gewricht te bewegen, buigen of strekken. Een ontstoken gewricht kan ook warm en/of rood zijn, maar dit is niet altijd het geval.

Tips om van gewrichtspijn af te komen
Of u nu gewrichtspijn heeft door overbelasting, artrose of een ontsteking: u kunt zelf actie ondernemen om de pijn en stijfheid te verminderen. Onderstaande tips helpen u om uw gewrichtspijn aan te pakken.

Als u gewrichtspijn heeft, is het lastiger om te bewegen. Toch is het belangrijk om in beweging te blijven, ook als uw gewricht ontstoken is. Beweging helpt de spieren en gewrichten namelijk om soepel te blijven. Dit is goed voor het genezingsproces.

Er zijn diverse middeltjes die uw gewrichtspijn aanzienlijk kunnen verminderen. Gebruik de juiste gewrichtsverzorging en u kunt uw klachten verminderen en zelfs helemaal laten verdwijnen. Gewrichtsverzorging gebruiken is dan ook zeker een aanrader.

 

                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                              

Nieuws

Nieuwsarchief Tip de redactie