De Nederlandse Zorg Site

3x gezonde sushi gerechten

Nieuws » Gezondheid, Voeding 15 november 2018

We eten tegenwoordig steeds gevarieerder. De boerenkoolstamppot met rookworst heeft plaats gemaakt voor een gezonde salade geitenkaas, en ook de oriëntaalse keuken komt steeds vaker op tafel terecht. Indiase, Chinese en Japanse gerechten vullen blijde magen.

Van al deze gerechten is sushi misschien wel een van de meest populaire, en veelal meest gezonde gerechten. Bij sushi restaurant Sakana in Den Bosch weten ze precies hoe het moet. Na een zorgvuldige blik over de menukaart geworpen te hebben, hebben we dan ook 3 geweldige, gezonde sushi gerechten voor je samengevat. Sta je dus op het punt sushi te bestellen, af te halen, of gewoon lekker thuis te maken? Dan zijn deze drie gerechten zeker het proberen waard!

 1. Sushi in a bowl
  Je hebt er vast wel eens van gehoord: sushi in a bowl. Net zo lekker als de gerolde sushi, maar dan net wat makkelijker te maken. Je gebruikt alle ingrediënten van de normale sushi, maar doet ze gewoon samen in een kommetje. Laat dat tafelzout maar staan; voor dit sushi gerecht gebruik je:
 • een kommetje zilvervlietrijst
 • avocado
 • zeewier
 • 100 gram zalm
 • ¼ komkommer
 • sojasaus
 • 1 lepel sesamzaadjes

Het maken van deze sushi is ontzettend simpel. Kook de rijst, laat deze afkoelen, en snijd de overige ingrediënten in hapklare stukjes. Breng het totaal samen in een kommetje, en maak het vervolgens af met sojasaus en de sesamzaadjes.

 1. Omelet sushi wraps
  Deze sushi is super gezond, geschikt voor degenen die niet zo gek zijn van rauwe vis, en lekker als avondmaal of als snack. Wat je nodig hebt is:
 • 3 eieren
 • avocado
 • olijfolie
 • 2 nori vellen
 • 2 eetlepels sesamzaad

Je begint met het maken van de omelet (waarbij we er vanuit gaan dat je dit wel doorhebt). Je hebt in het totaal twee omeletten nodig. Laat de omelet even afkoelen, en leg deze vervolgens op het nori vel. Snijd ook de avocado in plakjes en leg deze, met de sesamzaadjes, op de omelet. Zodra het geheel afgekoeld is kun je het nori vel oprollen en de wrap in stukjes snijden. Je kan het eventueel nog wat afgarneren met limoensap of wat zeezout.

 1. Quinoa sushi
  Ben je de rijst even helemaal beu? Dan is de quinoa sushi precies wat je zoekt. Je kunt deze variant van sushi gebruiken voor al je andere sushi gerechten. Maak je bijvoorbeeld graag sushi met krab en rijst? Dan vervang je in dit geval de rijst voor quinoa. Over het algemeen heb je drie eetlepels quinoa nodig voor één nori velletje.
                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                              

Nieuws

Nieuwsarchief Tip de redactie