De Nederlandse Zorg Site

Medicatie verloren geraakt op vakantie? Dit moet je doen

Nieuws » Algemeen 17 december 2018

Het is normaal gesproken al vervelend als je bagage kwijt raakt op vakantie. De klap komt nog harder aan wanneer ook je medicatie verdwenen is. Wat je moet doen wanneer zoiets je overkomt vertellen we in dit artikel.

Medicijnen in je handbagage
Om te voorkomen dat je direct zonder medicatie zit wanneer je bagage vertraagd is of verdwenen is het goed om voorzorgsmaatregelen te nemen. Zorg er daarom voor dat je altijd voor minimaal drie dagen medicatie in je handbagage hebt zitten. Zo hoef je niet meteen op zoek naar een apotheek zodra je op je eindbestemming bent.

Medicijnenpaspoort
Daarnaast is het slim om vooraf al een medicijnenpaspoort aan te schaffen. Dit is een medisch paspoort waarin de geneesmiddelen die je gebruikt staan. Compleet met merk en werkzame stof. Je kunt natuurlijk ook zelf een lijst maken waar alle geneesmiddelen op staan. Zorg er dan wel voor dat deze compleet is en dat de medische termen worden gebruikt.

Dit paspoort kun je ter plaatse aan de apotheker of arts laten zien zodat je de juiste medicijnen ontvangt. Twijfel je alsnog of de medicatie die je ontvangt de juiste is? Neem dan contact op met je eigen apotheek thuis.

Neem contact op met de reisverzekeraar en zorgverzekeraar
Of je bagage nu gestolen, kwijtgeraakt of vertraagd is, neem altijd contact op met je reisverzekeraar. Gaat het om een diefstal dan moet je ook aangifte doen bij de plaatselijke politie. Omdat je je medicatie moet vervangen is het goed om ook contact op te nemen met je zorgverzekering. Bewaar ook de kwitanties van de opnieuw gekochte medicijnen om achteraf je kosten vergoed te krijgen.

Is jouw bagage vertraagd en wil je een vergoeding voor de opnieuw gekochte medicijnen? Dan is het soms fijn om daar wat hulp bij te krijgen.

Bron: www.airhelp.com

                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                              

Nieuws

Nieuwsarchief Tip de redactie