De Nederlandse Zorg Site

Tips voor je goede voornemens echt te behalen

Nieuws » Algemeen 21 januari 2019

Het nieuwe jaar is knallend van start gegaan, en heel Nederland heeft zijn goede doelen lijstje weer samengesteld. Om deze doelen dit jaar ook daadwerkelijk te behalen, hebben we voor de moeilijkste (en meest voorkomende) goede doelen wat handige tips verzameld. Super fijn wanneer de moed je even in de schoenen zakt. Want dit jaar… Dit jaar gaat het lukken!

  1. Stoppen met roken

Het stoppen met roken kan lastig zijn, zeker wanneer je al voor lange tijd rookt. Je kunt er natuurlijk zelf aan beginnen, maar de meeste hulp is gratis; dus waarom zou je geen extra hulplijnen inschakelen? De zorgverzekering van FBTO helpt je graag met het stoppen met roken. Met een verwijzing van de huisarts is het mogelijk een programma te volgen die je helpt te stoppen met roken Deze kosten worden vergoed vanuit de basisverzekering. Licht vrienden en familie in over je keuze en probeer zoveel mogelijk steun te halen uit je direct, en indirecte omgeving. Dit vergroot je kans van slagen!

  1. Afvallen

Ook wanneer het om het verliezen van (veel) gewicht gaat kan de hulp van een professional mooi meegenomen zijn. De vergoeding diëtist zit bij veel zorgverzekeringen gewoon in het pakket. Laat de diëtiste een voeding- en bewegingsplan voor je maken, waar jij vervolgens mee aan de slag kan om voldoende gewicht te verliezen.

  1. Een nieuwe taal leren

Ten eerste heb je natuurlijk voor een taal gekozen waar je een passie voor voelt, of waar je altijd al een uitdaging hebt gevonden om deze onder de knie te krijgen. Niet alleen is het belangrijk om dit natuurlijk professioneel aan te pakken (apps en websites werken net wat minder makkelijk dan een daadwerkelijke cursus), het is ook goed om dit in je routine te verwerken. Kies een aantal dagdelen per week waarop jij je focust op je studie, en maak hier een standaard patroon van! Ook zeker niet verkeerd is een tripje naar het land waarvan jij de taal aan het bestuderen bent.

  1. Meer reizen

En zo’n tripje helpt je natuurlijk ook met het goede voornemen om meer te reizen. Het is ontzettend fijn en geestverruimend om de wereld te ontdekken. Alleen, of met vrienden of familie. Door slim te plannen zou je minimaal vijf tot zes reizen per jaar moeten kunnen maken! Hoe? Websites als skyscanner.nl geven je verschillende reismogelijkheden en direct de maand waarin het vliegen het goedkoopste is. Zo kun je soms al een ticket naar Schotland krijgen voor maar 16 euro retour. Op die manier wordt reizen voor iedereen een mogelijkheid!

Bron: FBTO.nl en Skyscanner.nl