De Nederlandse Zorg Site

Uitvaartverzekering voor je kind afsluiten?

Nieuws » Algemeen 6 februari 2019

Een uitvaartverzekering is iets waar niet veel toekomstige ouders gelijk over nadenken maar het is wel verstandig om dit op tijd te regelen. Bij jouw eigen uitvaartverzekering is een kind vaak al mee verzekerd vanaf de zwangerschap, soms zelfs al wanneer je in het begin van de zwangerschap een miskraam krijgt. Dit is het moment waarop je wettelijk verplicht bent om een kind een uitvaart te regelen als het onverhoopt mis gaat met de zwangerschap. Het verstandigste is om even na te vragen bij jouw verzekering hoe dit bij hun geregeld is.

Vanaf de geboorte
Op het moment dat jouw kind geboren is valt er een hoop te regelen wat betreft de verzekeringen. Jouw kind moet aangemeld worden op de polis van de zorgverzekering en aansprakelijkheidsverzekering maar ook de uitvaartverzekering moet zo snel mogelijk geregeld worden. Is het kind gratis mee verzekerd op jouw polis dan moet de geboorte vaak binnen 30 dagen doorgegeven worden aan de verzekeringsmaatschappij. Het kind is dan tot 18 jarige leeftijd of tot 21 jarige leeftijd gratis mee verzekerd. Bij de meeste uitvaartverzekeringen wordt dit automatisch omgezet in een eigen polis zodra die leeftijd is bereikt.

Een eigen uitvaartverzekering
Een andere mogelijkheid is om alvast een eigen uitvaartverzekering af te sluiten na de geboorte. Dit heeft eigenlijk één groot voordeel en dat is dat de premie dan relatief goedkoop is. Deze uitvaartverzekeringen hebben vaak een vaste looptijd van 20 tot 30 jaar. Het kind heeft dan een eigen polis en daaraan wordt vanaf de geboorte gelijk de premie betaald. Een veel lagere premie in vergelijking met het afsluiten op latere leeftijd. Er zit aan deze uitvaartverzekering alleen wel een minpuntje. Er wordt een vaste waarde op de polis vermeld en als de prijzen van een uitvaart in de toekomst stijgen dan is jouw kind te laag verzekerd en moet hij of zij op latere leeftijd alsnog een extra polis afsluiten.

Maak een lijstje
Bereid je vooraf goed voor en ga al tijdens de zwangerschap op zoek naar een uitvaartverzekering voor jouw kind. Maak een lijstje met daarop de voors en tegens van verschillende uitvaartverzekering. Als het mogelijk is maak dan alvast een proefberekening zodat je weet welke verzekeringsmaatschappij het voordeligste is.

Als je alles goed op een rijtje hebt gezet kijk dan welke uitvaartverzekeraar en welke vorm van een uitvaartverzekering jouw voorkeur heeft. Ook al kies je voor een eigen uitvaartverzekering voor jouw kind dan nog is het verstandig om jouw kind ook aan te melden op jouw polis als dit gratis is. Als je alles op een rijtje hebt staan wat je na de bevalling allemaal moet regelen dan kan je dit tussendoor doen en afvinken wat er al geregeld is. Zorg dat alles op tijd geregeld is, je wilt tijdens de kraamtijd natuurlijk niet nadenken over een uitvaartverzekering van jouw kind maar toch is het heel belangrijk om dit wel geregeld te hebben na de geboorte. En onthoud dat als je echt alles geregeld hebt je gewoon onbezorgd kan genieten van de kraamtijd.

Bron: uitvaartverzekeringwijzer.net

                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                              

Nieuws

Nieuwsarchief Tip de redactie