De Nederlandse Zorg Site

De RDA presenteert zienswijze ‘Dierondersteunde Interventies’

Nieuws » Algemeen 30 april 2019


Op dinsdag 21 mei van 10:30 tot 12:30 presenteert de Raad voor Dierenaangelegenheden (RDA) in Internationaal Perscentrum Nieuwspoort in Den Haag zijn zienswijze ‘Dierondersteunde Interventies’.

Dieren worden steeds vaker ingezet in de zorgsector bij mensen met een fysieke en/of mentale beperking. De RDA geeft zijn visie over deze groeiende praktijken rondom dierondersteunde interventies. Zijn er welzijnsrisico’s voor dier en mens en hoe kan men hier op een verantwoorde wijze mee omgaan? Tevens is de RDA benieuwd naar wat u denkt dat nodig is om het welzijn van dier en mens te waarborgen.

De zienswijze is voorbereid door de volgende Raadsleden: W.T.A.A.G.M. (Ted) van den Bergh, dr. N. (Nienke) Endenburg (voorzitter), dr. L.J.A. (Len) Lipman en drs. R.A. (Ruud) Tombrock. dr.ing. H (Hans) Hopster is als externe deskundige aan het forum toegevoegd.

Na de toelichting door de forumvoorzitter Nienke Endeburg zullen enkele betrokkenen uit onderzoek en praktijk op de zienswijze reageren, waarna er onder leiding van RDA voorzitter Jan Staman ruimte is voor vragen en discussie met alle aanwezigen. De zienswijze zal naderhand uit worden gedeeld.

Bij de presentatie zijn betrokkenen, pers en andere belangstellenden van harte welkom. We vragen u wel, in verband met de grootte van de zaal, om vóór 15 mei door te geven via info@rda.nl of en met hoeveel personen u aanwezig zult zijn.

De Raad voor Dierenaangelegenheden (RDA) is een onafhankelijke raad van deskundigen die de minister van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit gevraagd of op eigen initiatief adviseert over multidisciplinaire vraagstukken op het gebied van dierenwelzijn inclusief diergezondheid en ethische vraagstukken.

Bron: RDA.nl