De Nederlandse Zorg Site

Daling overlijdenskans na een herseninfarct op jonge leeftijd

Nieuws » Algemeen 27 mei 2019

Elk jaar krijgen ongeveer 1500 jonge mensen tussen de 18 en 50 jaar in Nederland een beroerte (een herseninfarct of een hersenbloeding). De kans op overlijden na een herseninfarct op jonge leeftijd is van 1998 tot 2010 duidelijk gedaald, schrijven onderzoekers van het Radboudumc in het medisch tijdschrift JAMA. Tegelijkertijd toont het onderzoek de noodzaak aan om de behandeling van hersenbloedingen verder te verbeteren. 

Lees verder op Zorgkrant.nl

                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                              

Nieuws

Nieuwsarchief Tip de redactie