De Nederlandse Zorg Site

Waarom kies je voor een traplift?

Nieuws » Hulpmiddelen 14 juni 2019

Comfort en veiligheid zijn twee van de belangrijkste aspecten bij elke woning, vooral als er sprake is van een minder mobiele inwoner. Een dergelijke lift is dan ook een handige maatregel als je het beste uit je interieur wil halen. Wat is zo’n lift nu precies en wat zijn de voordelen ervan?

Een traplift is eenvoudigweg een lift in de vorm van een comfortabele stoel, die tegen de muur bij de trap hangt en het voor minder valide mensen of ouderen gemakkelijker maakt om naar boven en beneden te gaan. Dergelijke liften komen in ontelbaar veel soorten, types en formaten, maar altijd kan je zeker zijn van de volgende voordelen:

1. Veilig de trap op en af
Eerst en vooral zorgt een dergelijke lift ervoor dat de trap op en afgaan meteen veel veiliger kan. Voor ouderen en zij die een fysieke beperking hebben, is het bestijgen van de trap een hele uitdaging. Dankzij een automatische lift in de vorm van een stoel wordt het meteen veel gemakkelijker!

2. Snel én gemakkelijk te bedienen
Daarbij komt ook dat een lift erg gemakkelijk te bedienen is. Doorgaans wordt er gebruik gemaakt van een afstandsbediening, waarmee men kan kiezen om naar boven of beneden te gaan. Ook gaat een dergelijke trap lift erg vlot, waardoor een verdieping stijgen of dalen dus helemaal niet zoveel tijd in beslag neemt.

3. Voor elke situatie een oplossing
Vervolgens zijn trapliften in ontelbaar veel stijlen, modellen en formaten verkrijgbaar. Wil je bijvoorbeeld de trap van het huis van je ouders uitrusten met een goedkope, compacte traplift? Of heb je liever een extra duurzaam model? Wat je voorkeur en de situatie ook mag zijn, je vindt hoe dan ook de perfecte oplossing!

4. Een duurzame investering 
Ten slotte ben je bij aankoop van een dergelijke trap lift zeker dat je een goede investering doet. Trapliften zijn niet alleen erg functioneel, ze gaan ook heel lang mee als er zorg voor wordt gedragen. Op die manier kan de persoon in kwestie er nog lang van genieten en dat draagt natuurlijk alleen maar bij aan het wooncomfort!

Vertrouw op de beste kwaliteit
Wil je nog meer halen uit je nieuwe lift voor de trap? Dan is het de moeite waard om op het aanbod van een speciaalzaak te vertrouwen. Vraag daarbij eventueel advies over de beste oplossingen in jouw situatie en geniet van je nieuwe traplift!

Bron: handicare-trapliften.nl

 

                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                              

Nieuws

Nieuwsarchief Tip de redactie