De Nederlandse Zorg Site

De zon: hoe haar straling ons steeds zieker maakt.

Nieuws » Algemeen 22 juni 2019

Onze zon maakt het leven op aarde mogelijk, maar de ster maakt ons ook steeds vaker ziek.

Veel mensen vinden het begeerlijk, zo’n mooi bruin tintje. Slechts weinigen weten dat datzelfde bruine kleurtje het gevolg is van zonschade aan de huid; het is een paniekreactie van je lijf, dat letterlijk een dikkere huid aanmaakt om zich tegen toekomstige zonnestralen te kunnen beschermen. Maar duidelijk is nu dat ons lijf ons maar in beperkte mate tegen onszelf in bescherming kan nemen. De zon – die leven mogelijk maakt – maakt ons steeds vaker het leven zuur. Of zelfs onmogelijk.

Lees verder op Scientias.nl

                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                              

Nieuws

Nieuwsarchief Tip de redactie