De Nederlandse Zorg Site

Vrouwen hebben genoeg aan lagere dosering hartfalenmedicatie

Nieuws » Algemeen 24 augustus 2019

Ruim 227.000 met name oudere mensen in Nederland kampen met hartfalen.

Uit onderzoek van het UMCG blijkt dat de optimale dosering van medicatie voor vrouwen met hartfalen aanzienlijk lager ligt dan voor mannen. Wereldwijd gelden voor mannen en vrouwen nu nog dezelfde streefstandaarden voor bijvoorbeeld bètablokkers.

Lees verder op Zorgkrant.nl

                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                              

Nieuws

Nieuwsarchief Tip de redactie