De Nederlandse Zorg Site

5 situaties waarin hypnose als therapie gebruikt wordt

Nieuws » Algemeen 17 september 2019

Hypnose is allang niet meer iets wat de goochelaar op het podium bij zijn enthousiaste bezoekers doet: het is een bewezen hulpmiddel bij tal van problematieken.

De toepassingen van hypnotherapie worden dan ook steeds vaker erkent als mogelijke oplossing voor een diepzittend probleem. Waar normale therapieën niet aan lijken te slaan, kan hypnotherapie voor ontzettend grote, positieve veranderingen zorgen. Maar in welke gevallen kan hypnose als therapie gebruikt worden? We zetten een aantal situaties voor je op een rijtje.

1. Gewicht verliezen
Al ooit van de hypnotische maagband gehoord? Voor velen is een maagband nog de enige manier om voldoende gewicht te kunnen verliezen: en gelukkig hoef je hier niet direct voor onder het mes. Met behulp van hypnotherapie sessies wordt er in het onderbewustzijn een maagband aangebracht, die exact dezelfde effecten heeft als een daadwerkelijke fysieke maagband. Op deze manier bestaat er minder behoefte om te eten, wordt er minder snel een hongergevoel ervaren en kan er sneller (en gezonder) gewicht verloren worden.

2. Angsten en fobieën
De meeste angsten en fobieën zitten zo diep in het onderbewustzijn geworteld dat velen niet eens weten waar de angst vandaan komt. Of dit nu de angst voor publiek spreken is, een angst voor spinnen of een fobie voor clowns: het kan alle kanten op. Met hypnotherapie wordt er dieper gekeken naar de aard en de basis van de angst of fobie, en kan er vervolgens met het onderbewustzijn gewerkt worden om deze angsten op een andere manier te ervaren en de panikerende gevoelens om te zetten tot rust en zelfvertrouwen.

3. Stoppen met roken
Het stoppen met roken draait vaak om het ‘omzetten van de knop in je hoofd’: en hier is ontzettend veel wilskracht voor nodig. Het is dan ook niet voor niets dat veel mensen na een aantal maanden of jaren toch weer beginnen met roken. Met hypnotherapie wordt de échte reden van het roken opgezocht en worden er nieuwe manieren geïmplementeerd om op deze gevoelens en gedachten te reageren.

4. Trauma en depressie
Ervaringen, gedachten en gevoelens kunnen soms zo diep zitten dat we zelf niet weten waar ze direct vandaan komen. In geval van traumaverwerking, depressie of andere hevige gevoelens en gedachten kan hypnotherapie een geweldige oplossing brengen. Het probleem wordt namelijk niet aangepakt door erover te praten, maar juist door de kern op te zoeken in het onderbewustzijn en nieuwe manieren te vinden om hier mee om te kunnen gaan.

5. Slaapproblemen
Ook slaapproblemen kunnen aangepakt worden met de hulp van hypnotherapie. Met behulp van de hypnose komen lichaam en geest in een toestand van rust en ontspanning zodat er met het onderbewustzijn gecommuniceerd kan worden om gedragspatronen te herprogrammeren.

Bron: hypnosezorg.nl

                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                              

Nieuws

Nieuwsarchief Tip de redactie