De Nederlandse Zorg Site

Verband verstoord dag-nachtritme en slagaderverkalking ontdekt

Nieuws » Algemeen 16 oktober 2019

Verstoring van het dag-nachtritme leidt bij muizen tot een toename van slagaderverkalking, een voorloper van hart- en vaatziekten.

Dat hebben onderzoekers van het Leids Universitair Medisch Centrum ontdekt. Het was al bekend dat hart- en vaatziekten vaker voorkomen bij mensen die in ploegendiensten werken, maar tot nu toe was onbekend of dit verband oorzakelijk is en hoe dit werkt.

Lees verder op Gezondheidsnet.nl                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                              

Nieuws

Nieuwsarchief Tip de redactie