De Nederlandse Zorg Site

Eerste landelijke ziekenhuisstaking ooit aangekondigd

Nieuws » CAO, Gezondheidszorg, Ziekenhuis 17 oktober 2019

Minimaal de helft van de ziekenhuizen op 20 november gaan hun deuren sluiten voor niet-spoedeisende zaken.

Donderdag 17 oktober roepen vakbonden FNV Zorg & Welzijn, FBZ, NU’91 en CNV Zorg & Welzijn op tot een landelijke ‘ziekenhuisstaking’ op 20 november. Dit doen zij vanwege het uitblijven van een goede cao voor 200.000 ziekenhuismedewerkers in Nederland. Academische ziekenhuizen doen niet mee aan landelijke ziekenhuisstaking op 20 november, zij vallen onder een eigen cao.

Lees verder op Zorgkrant.nl

                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                              

Nieuws

Nieuwsarchief Tip de redactie