De Nederlandse Zorg Site

Wat gebeurt er met de vrouw in de overgang?

Nieuws » Algemeen 18 oktober 2019

Wat is de overgang en hoe heeft dat betrekking tot de vrouw die het ervaart? De oorspronkelijke biologische taak van man en vrouw is het krijgen van kinderen. Bij het ouder worden verdwijnt de vruchtbaarheid, waardoor ook het lichaam verandert. Mannen produceren minder zaad en de kwaliteit gaat achteruit. Bij vrouwen merk je het aan de overgang. De eierstokken leveren geen eitjes meer, de hormoonbalans veranderd en de menstruatie zal stoppen. Deze fase heet de overgang.

Is dit een slecht iets?
Nee, juist niet. Nu de vrouw in de overgang zit, is ze levendiger dan ooit, wil veel meer ondernemen en de maandelijkse ongemakken zijn gestopt. De kinderen (waar van toepassing) zijn vaak al het huis uit en de rust is wedergekeerd in het spreekwoordelijke kippenhok. Je hebt alle tijd voor jezelf.

Nadelen van de overgang
In sommige gevallen kan de vrouw niet omgaan met de verandering. Ze wordt bijvoorbeeld wat sneller knorrig of prikkelbaar. Voor sommige meer lichamelijke kwalen zijn er supplementen die kunnen helpen. Soms is een tekort aan vitamines de oorzaak van klachten. Er zijn voldoende winkels, zoals Wellvita.nl, die een ruim assortiment aan gezonde toevoegingen hebben, die de overgang wat draaglijker maken.

De meest voorkomende kwaal onder de vrouwen in overgang, is droge slijmvliezen. Dat is niet beperkt tot alleen de mondholte, maar ook de vagina kan droog aan gaan voelen. Droge slijmvliezen zitten overal waar vochtproductie een noodzaak is om het lichaam normaal te laten functioneren. Goede hygiëne is dan ineens nog belangrijker geworden en er ontstaat sneller bijvoorbeeld schraalheid of huid irritatie.

Wat zit er dan in een product dat droge slijmvliezen voorkomt?
In menig product vind je veel Vitamine A. In sommige komt er ook nog lijnzaadolie in voor en samen maakt dat een goed supplement dat droge slijmvliezen voorkomt. Vitamine A is al een dagelijkse must en komt veel voor in melkproducten, eieren en vlees. De lijnzaadolie heeft voor 60% omega 3 vetten in zich. Dit zorgt ervoor dat er alleen door dit product al een gezonde bijdrage geleverd wordt aan je lichaam.

Conclusie
Een vrouw hoeft zich niet teleurgesteld te voelen als de menstruatie stopt of als er een lichaamsverandering plaatsvindt. Net als een rups, die na een tijdje veranderd in een vlinder. Dit ook met de vrouw, alleen soms is het moeilijk toe te geven dat ze wat extra’s nodig heeft, waarbij we niet alleen over liefde en een knuffel spreken.

Bron: wellvita.nl
                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                              

Nieuws

Nieuwsarchief Tip de redactie