De Nederlandse Zorg Site

Een collectieve zorgverzekering voordeliger en beter?

Nieuws » Verzekeringen 4 december 2019

Als je een zorgverzekering afsluit via je werkgever, dan krijg je over het algemeen korting op je premie. Een collectieve zorgverzekering heet dit.

Echter krijgen jij en je collega’s in dit geval allemaal hetzelfde zorgverzekeringspakket. Het kan dus zijn dat het pakket dat je bij je collectieve zorgverzekering ontvangt, niet aansluit op jouw eigen zorgbehoefte. Het is daarom zeer verstandig om toch nog even een vergelijking te doen. Vergelijk jouw collectieve zorgverzekering met een normale zorgverzekering. Waarschijnlijk kom je er achter dat jouw collectieve zorgverzekering helemaal niet zo voordelig is dan je dacht. Een collectief is namelijk meestal niet de beste en de goedkoopste optie. Eenvoudig zorgverzekeringen vergelijken doe je snel via een vergelijkingssite.

Ieder jaar weer opnieuw een zorgverzekering vergelijken
Je kunt ieder jaar weer tot en met 31 december overstappen naar een andere zorgverzekeraar. Als je je huidige zorgverzekering opzegt voor 1 januari 2020, dan heb je nog tot en met 31 januari om een nieuwe zorgverzekering af te sluiten. Als je iets eerder overstapt dus voor 31 december, dan wordt je huidige zorgverzekering ook nog automatisch opgezegd. Dat betekent dat je alleen maar een paar minuten dient te reserveren voor het invullen van een formulier op een vergelijkingssite. Daarna ben je verzekerd van een goedkope en goed passende zorgverzekering voor aankomend jaar.

Waarom ieder jaar vergelijken?
Ieder jaar weer veranderen er dingen in je leven, met je gezondheid en in je situatie. Dat betekent dat wat je het ene jaar wellicht nodig hebt, het andere jaar volledig overbodig is. Stel jezelf dus gewoon ieder jaar opnieuw, de vraag: Wat heb ik aankomend jaar nodig? Waar moet ik mezelf extra voor bijverzekeren en wat kan ik dit jaar missen? Overstappen is gratis en kost maar enkele minuten tijd.

Waarvoor kan ik mezelf allemaal extra verzekeren?
Op de vergelijkingswebsites vind je een duidelijke lijst met alle extra vergoedingsmogelijkheden. Daarbij kun je zien welke verzekeringsmaatschappij wat aanbied en voor welke prijs. Loop de lijst een keer door voordat je het formulier invult, zodat je weet wat de mogelijkheden zijn waaruit je kunt kiezen. Hou bij je keus ook rekening met de hoogte van het eigen risico. En vraag jezelf af of jij het belangrijk vindt om een restitutiepolis te hebben. Met zo’n restitutiepolis kun je bij alle ziekenhuizen terecht.

Bron: Independer.nl

                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                              

Nieuws

Nieuwsarchief Tip de redactie