De Nederlandse Zorg Site

Gratis apps die jou helpen bij een gezonde lifestyle

Nieuws » Algemeen 24 januari 2020

Goede voornemens zijn makkelijker gemaakt dan vol te houden. Of je nu meer rust wil in je hoofd, meer wil gaan sporten of op je voeding wilt letten: het is allemaal lastig vol te houden.

Gelukkig bestaan er tegenwoordig tal van apps die jou een beetje kunnen steunen bij het behalen én volhouden van je lifestyle doelen.

1. Runkeeper
Veel mensen die meer willen bewegen doen dit door af en toe te gaan hardlopen. Deze app houdt precies bij waar en hoeveel je beweegt. Als je een rondje rent, kan je op deze app precies je route zien en hoe lang je over je rondje hebt gedaan. Uiteraard moet je wel opletten met telefoongebruik tijdens het sporten. Het zou zonde zijn als je telefoon valt. Kijk bijvoorbeeld eens naar iPhone 11 hoesjes en cases van Casimoda.

2. MyFitnessPal
Wellicht dat dit een van de bekendere apps is. Op deze app kan je precies bijhouden wat je iedere dag eet en hoeveel calorieën dit zijn. De app is gratis, maar als je een abonnement afsluit krijg je toegang tot meer functies, zoals bijvoorbeeld een persoonlijk voedingsplan.

3. Tone and Sculpt
Deze app van bekende fitnessgoeroe Krissy Cela is onmisbaar als je naar de sportschool gaat. Op de app kan je niet alleen je progressie bijhouden, de app biedt ook tal van wrok-outs. Of je nu oefeningen zoekt voor een strakke buik of full-body wil gaan: Krissy Cela leert het je allemaal.

4. Habitica
Het kan lastig zijn om je aan je goede voornemens te houden. Onderzoek wijst uit dat het vaak twee weken duurt voordat een voornemen ook daadwerkelijk een gewoonte is geworden. Habitica kan je helpen. De app werkt als een game, waarbij je punten spaart als je dingen van je to-do lijst afstreept. Zo blijf je gemotiveerd om dingen te doen.

Bron: www.casimoda.nl

                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                              

Nieuws

Nieuwsarchief Tip de redactie