De Nederlandse Zorg Site

Hoe leid je zorgstudenten op wanneer alle scholen dicht zijn?

Nieuws » Opleidingen / Cursussen 30 maart 2020

Zelden is de noodzaak van professionals in de zorg duidelijker dan nu. Des te belangrijker is het dat de doorstroom vanuit het onderwijs intact blijft. Maar hoe zorg je daarvoor, wanneer je ruim 2.500 actieve studenten hebt en géén klassikale lessen meer kunt geven?

Les vanuit huis
Capabel Onderwijs Groep heeft veel ervaring als het gaat om ‘leren op afstand’, en heeft deze service in korte tijd doorvertaald naar een 100% online lesprogramma. Daardoor kunnen studenten die een MBO-opleiding in Zorg & Welzijn volgen de generieke en vaklessen vanuit eigen huis volgen. Barbara van Beek, directeur van Capabel: “Veiligheid staat voorop. Alle klassen zijn daarom volledig overgezet naar leren op afstand. Een prestatie die alleen is te realiseren door de enorme inzet en toewijding van ons team.”

Starten in mei is mogelijk
Met deze verandering kunnen ook nieuwe studenten zich blijven inschrijven voor opleidingen die starten in mei. “We hopen natuurlijk dat we de klassikale lessen wel weer snel kunnen hervatten, maar het is fijn dat iedereen in de tussentijd gewoon verder kan leren”, aldus Van Beek.

Topwerk
Een lopende Capabel student is erg blij gewoon te kunnen doorleren: “Ik wil even meegeven dat ik jullie op dit moment topwerk vind leveren! Echt heel fijn om te zien hoe snel en goed jullie de situatie oppakken en online lessen voor ons regelen.”

Ook in mei starten met je opleiding in de zorg? Lees verder!