De Nederlandse Zorg Site

E liquid met smaakjes worden verboden

Nieuws » Algemeen 8 juli 2020
 Rokende-vrouw

Ieder mens heeft wel iets waar hij verslaafd aan is. De een is verslaafd aan snoep, de ander aan shoppen en weer iemand anders kan niet zonder een sigaretje op te steken.

Roken is alleen wel een verslaving die schadelijk is voor de gezondheid. Want in een sigaret zit nicotine, de stof die roken tot een verslaving maakt. Deze stof is schadelijk voor je longen en gezondheid. Stoppen met roken lukt vaak niet zomaar omdat het een gewoonte is geworden. Een manier om te stoppen met roken is door een e-sigaret te roken en dan gebruik te maken van e liquid zonder nicotine. Maar vanaf juni dit jaar heeft de Tweede Kamer besloten dat er een verbod komt op e sigaretten met smaakjes zoals aardbeienijs, mango, hazelnootpasta etc. Dit verbod zorgt ervoor dat de e sigaret minder aantrekkelijk is voor jongeren. Tabakssmaken vormen een uitzondering op het verbod aangezien rokers dan de e sigaret nog steeds kunnen gebruiken om te stoppen met roken.

Wat is e liquid zonder nicotine?
Om uit te leggen waarom e liquid zonder nicotine gezonder is dan een normale sigaret moet je eerst weten wat een e sigaret is. Een e sigaret lijkt op een echte sigaret maar is een elektronische versie. Het is namelijk een elektrische sigaret welke op batterij werkt. Door de productie van warmte kan er vloeistof worden verdampt welke je kan inhaleren. Je kan dan kiezen voor e liquid zonder nicotine als je wilt stoppen of minderen met roken. Het grootste voordeel van een e sigaret is namelijk dat je wel een sigaret kan opsteken maar je inhaleert geen rook, maar je ademt waterdamp in. Ook krijg je geen schadelijke stoffen binnen omdat je gebruik maakt van e liquid zonder nicotine.

De werking van een elektronische sigaret
De e sigaret werkt zoals gezegd op batterijen. Door aan de drip tip te zuigen worden de batterijen geactiveerd en de coils in de e sigaret zorgen ervoor dat er hitte wordt geproduceerd. Deze gloeidraden hebben als werking dat de e liquid zonder nicotine kan worden verdampt. De coils zorgen er ook voor dat je bijna het gevoel hebt dat je een echte sigaret rookt. Ze geven namelijk voor een deel dezelfde beleving als bij een echte sigaret, alleen dan zonder de schadelijke nicotine. Hierdoor is het niet alleen een stuk gezonder, maar ook minder verslavend.

Bron: damp-e.nl

                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                              

Nieuws

Nieuwsarchief Tip de redactie