De Nederlandse Zorg Site

Online leren; het nieuwe denken in een tijd van beperkingen

Nieuws » Algemeen, Opleidingen / Cursussen 8 september 2020

Online leren was altijd al een manier om naast je baan of juist in je vrije tijd extra verdieping te zoeken of een opleiding te volgen die bij je past en zo door te groeien.

Bekende sites hiervoor zijn natuurlijk o.a. NTI, echter momenteel nemen online leren platforms enorm toe en zijn de mogelijkheden voor een ieder wat wils. Natuurlijk gedreven door de ‘coronacrisis’, waarbij de behoefte aan online werken en leren enorm is toegenomen. De kracht van online leren zit hem natuurlijk in het feit dat in een tijd van beperking qua toegang en openstelling van instituten, online alles door gaat.

Het positieve van deze mindere omstandigheden is dan ook dat we nu wel zeer creatief zijn geworden. Online leren is echt een begrip aan het worden en ook straks niet meer weg te denken uit de samenleving.

Waarom kiezen voor online leren?

Naast dat online leren juist nu tijdens de ‘coronacrisis’ de oplossing biedt zijn hier nog 8 redenen waarom online leren ook jou kan helpen.

  • Onbeperkte toegang tot enorm veel online cursussen
  • Jij bepaalt wat je volgt en wanneer, dus zeer flexibele mogelijkheden
  • Interactieve cursussen met video’s, tekst en opdrachten
  • Vaak kortingen mogelijk gedurende abonnementsduur of combinaties
  • Officiële certificaten voor afgeronde cursussen
  • Goedkoper dan cursus op locatie
  • Up-to-date en nieuwe content kan gemakkelijk toegevoegd worden
  • Op afstand contact met de instructeur of instructrice.

Beter leren door online te leren

Als je na deze positieve punten nog enigszins twijfel hebt, bedenk je dan dat online leren zeer efficiënt is. Uit studies blijkt dat studenten die normaal klassikaal afhaken of moeite hebben met het volgen van de studie, online veel beter uit de verf komen. De retentie-rate, dus dat een student zaken oppikt en gefocust blijft, ligt bij online leren tussen de 25-60% terwijl dit bij face to face leren maar 10% is.

Daarnaast kost online leren ook veel minder tijd, je bespaart gemiddeld 50% en in een tijd waar iedereen spaarzaam om moet gaan met tijd is dat natuurlijk extra winst.

Online leren maakt ook vaak gebruik van goed ontwikkeld lesmateriaal zoals E-learning modules. Het blijkt dat studenten 5x meer kennis opdoen met deze manier van studeren. Dus al met al blijkt online leren zeer effectief en efficiënt.

En als je al een baan hebt waar je je goed voelt dan blijft ontwikkeling ook belangrijk. Alleen door up-to-date te blijven, kun je je blijven onderscheiden in het werkveld en is online leren dan ook de perfecte tool en het nieuwe denken.

Bron: Visionatline.nl