De Nederlandse Zorg Site

Nieuwe stof kan mogelijk helpen in strijd tegen antibioticaresistente bacteriën

Nieuws » Algemeen 11 september 2020

Een nieuwe stof doodt superbacteriën, die resistent zijn tegen de huidige antibiotica, in een petrischaaltje in het lab.

Als de stof veilig gebruikt kan worden bij mensen, kan hij leiden tot een nieuwe behandelmethode voor antibioticaresistentie bacteriën. Sinds de jaren veertig redden antibiotica levens door bacteriële infecties te bestrijden. Helaas zorgt veelvuldig gebruik van deze geneesmiddelen ervoor dat bacteriën er resistent tegen worden.

Lees verder op Newscientist.nl

                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                              

Nieuws

Nieuwsarchief Tip de redactie