De Nederlandse Zorg Site

Worden de eerste covid-19 vaccins wel rechtvaardig verdeeld?

Nieuws » Algemeen 12 september 2020


De verwachting is dat het eerste veilige vaccin tegen Covid 19 niet lang meer op zich laat wachten.

Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is Coronavirus03-3.jpg

Maar hoe bepalen we wie dat vaccin het eerste krijgt? In een ideale wereld hebben 7,8 miljard mensen evenveel recht het vaccin tegelijkertijd te mogen krijgen. Maar het is nog maar de vraag of het vaccin meteen beschikbaar is in zulke grote getale en of het meteen onder de wereldbevolking gedistribueerd kan worden.

Lees verder op Scientias.nl

                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                              

Nieuws

Nieuwsarchief Tip de redactie