De Nederlandse Zorg Site

Zo stimuleert CBD-olie je welzijn

Nieuws » Algemeen 16 september 2020

De druk op zorgpersoneel is de afgelopen tijd enorm gestegen. In een poging de zorgkosten enigszins te drukken, is op veel plaatsen personeel wegbezuinigd.

Daardoor kan het zorgaanbod verschralen en dat heeft ook een mentale impact op de zorgmedewerkers die overblijven. Het zijn sterke schouders die de zware lasten kunnen dragen. Je moet stevig in je schoenen staan om je taken goed te kunnen uitvoeren. Bovendien zijn cliënten de laatste decennia steeds mondiger geworden. Ze laten zich niet altijd meer zomaar vertellen wat goed voor ze is. Dan is het als professional in de zorg belangrijk om ervoor te waken dat je zelf voldoende fit blijft. In dergelijke situaties ligt stress namelijk al snel op de loer.

Pak je rust

Hoe zwaar het werk ook is, pak op tijd je rust. Je kunt gerust wel eens een extra dienst draaien omdat er sprake is van onderbezetting, maar laat dat altijd een tijdelijke situatie zijn. Als je voortdurend klaar staat om een ander te vervangen, vergeet je vaak om voldoende tijd voor jezelf te maken. Je komt dan vroeg of laat in de problemen. Als je aan jezelf merkt dat het allemaal teveel wordt, is het eigenlijk al te laat. Wees reëel bij het maken van je eigen planning en houd voldoende tijd vrij voor ontspanning. Besteed die tijd dan ook werkelijk aan bezigheden die jou een gevoel van ontspanning bezorgen en sluit je op dat moment even geheel af van je werk.

CBD-olie voor een betere nachtrust

Jezelf zorgen maken, bijvoorbeeld over de werkdruk, kan spanningen opleveren. Bij veel mensen leidt dat ertoe dat ze ’s avonds niet goed in slaap komen. Juist die nachtrust is echter van elementair belang om de volgende dag weer goed te kunnen functioneren. Natuurlijk zijn er wel wat opties om zelf te zorgen voor een betere nachtrust. Een veel toegepast middel is het gebruik van CBD-olieproducten om de slaap te bevorderen. Veel mensen blijken daar baat bij te hebben. De stof cannabidiol in deze producten heeft een gunstig effect op het wegnemen van angst- en stressgevoelens. Daardoor kun je jezelf beter ontspannen, slaap je beter en sta je uitgerust weer op. Daarnaast heeft de stof cannabidiol ook een positief effect op je denkvermogen. Je kunt je beter concentreren en ziet bovendien dingen minder somber in. Er is echter nog veel onderzoek nodig om hiervoor voldoende bewijs te hebben.

Bron: health.harvard.edu, cibdol.nl, wikipedia.nl

                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                              

Nieuws

Nieuwsarchief Tip de redactie