De Nederlandse Zorg Site

Gif van honingbij doodt agressieve borstkankercellen

Nieuws » Algemeen 30 september 2020

Honing wordt al eeuwen gebruikt voor wondheling, maar ook het gif van honingbijen heeft geneeskrachtige eigenschappen.

De gifcomponent melittine, die zorgt voor het pijnlijke gevoel na een bijensteek, kan namelijk borstkankercellen doden. Het bijengif is dodelijk voor twee agressieve en moeilijk te behandelen typen borstkanker: triple negatieve borstkanker en HER2-positieve borstkanker. Deze kankertypes muteren snel. Dit betekent dat de kankercellen van eigenschappen veranderen en daardoor resistent kunnen worden voor bestaande behandelingen.

Lees verder op Newscientist.nl

                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                              

Nieuws

Nieuwsarchief Tip de redactie