De Nederlandse Zorg Site

Een brace dragen helpt bij een blessure of overbelasting

Nieuws » Hulpmiddelen 2 oktober 2020

Een blessure is vervelend, pijnlijk en belemmert je bij je dagelijkse activiteiten, tijdens werk en het sporten.

Het dragen van een brace kan voor veel steun en stabiliteit aan gewricht en spieren zorgen en verlicht de pijn. Het dragen van een brace kan helpen bij een verzwikking, blessure of verstuiking van bijvoorbeeld pols, knie of elleboog.

Voor elke blessure een passende brace

Een pols brace geeft optimale bescherming en ondersteuning van het polsgewricht. Een pols brace is anatomisch gevormd en baleinen begrenzen de buiging van het polsgewricht naar boven en beneden, zonder daarbij de handfunctie te beperken. Door verstelbare banden kan de compressie (druk) naar wens worden ingesteld.

Een elleboog brace is ideaal tijdens het sporten of werken en geeft optimale steun tijdens het revalideren na bijvoorbeeld een elleboogbreuk of operatie. Een elleboog brace geeft maximale steun en bescherming, maar is toch heel licht van gewicht. De goede anatomische pasvorm zorgt ervoor dat een elleboog brace erg comfortabel zit en kan gedragen worden bij onder andere overstrekking, kapselinklemming, kapselband letsel en gewrichtsproblemen.

Een knie brace oefent druk uit rond de knie en het bovenbeen, waardoor het stabiliteitsgevoel in het kniegewricht verbetert. De knieschijf wordt goed ondersteund, de spieren gestimuleerd en het gewricht ontlast. Ook zorgt een knie brace voor pijn vermindering.

Het dragen van een brace kan dus voor veel verlichting zorgen bij een blessure of overbelasting, bied je goede ondersteuning en compressie zodat je door kunt gaan met je dagelijkse werkzaamheden en zelfs met sporten. Een brace zorgt ervoor dat je sneller herstelt van een blessure, maar kan ook juist gedragen worden om een blessure of verzwikking te voorkomen!

Bron: Olfit.nl