De Nederlandse Zorg Site

Eindelijk hoop voor patiënten met Sikkelcelziekte

Nieuws » Ziekte 26 oktober 2020

Er is eindelijk hoop op verbetering en zelfs genezing voor patiënten met Sikkelcelziekte. Deze erfelijke ziekte zorgt voor heftige gezondheidsproblemen, pijnaanvallen en een sterk verkorte levensverwachting.

De afgelopen decennia waren er weinig tot geen nieuwe behandelopties voor patiënten, maar dankzij wetenschappelijk onderzoek van het Amsterdam UMC zijn er nu nieuwe behandelmethodes beschikbaar. Ruben Puijker van Deci Medical Partners interviewde Dr. Erfan Nur over de nieuwe behandelingen voor Sikkelziekte en de hoopvolle resultaten uit deze onderzoeken. Dr. Nur roept patiënten daarom op om naar het expertise centrum te komen om behandelmogelijkheden op gepersonaliseerde basis te bespreken.

Innovatieve stamceltransplantatie methodes

Veel patiënten met Sikkelcelziekte zijn huiverig voor een stamceltransplantatie aangezien voorheen een zware chemokuur noodzakelijk was. Het Amsterdam UMC onderzoekt momenteel innovatieve stamceltransplantaties die Sikkelcelziekte kan genezen en die minder belastend zijn voor de patiënt. Tot nu toe geven deze onderzoeken zeer hopevolle resultaten voor patiënten met sikkelcelziekte.

Andere innovatieve behandelopties

Naast een stamceltransplantaties zijn er andere nieuwe behandelmethoden en medicijnen die voor patiënten kunnen resulteren in een beterde kwaliteit van leven en herstel van schade aan organen. Momenteel wordt bijvoorbeeld een onderzoek gedaan met een innovatief medicijn dat pijnaanvallen en vaatverstopping moet voorkomen. Wil je meer weten over Sikkelziekte en de nieuwe behandelingen?

Lees het volledige artikel op Mijn Gezondheidsgids.

                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                              

Nieuws

Nieuwsarchief Tip de redactie