De Nederlandse Zorg Site

Tattoo verwijderen? Dit moet je weten

Nieuws » Algemeen 30 oktober 2020

Het is steeds normaler om een tatoeage te hebben. Een tatoeage kun je nemen voor de lol, maar vaak heeft een tattoo een achterliggende betekenis.

Toch komt het vaak voor dat mensen achteraf spijt hebben van hun tattoo. Je bent misschien niet meer zo blij met de naam van je ex op je arm. Of je hebt een tattoo laten zetten in een wilde bui en je vindt hem nu toch niet meer zo mooi. Wil jij een tattoo laten verwijderen? Dit moet je weten.

Tattoo verwijderen met laserbehandeling

Een tattoo verwijderen gaat meestal via laserbehandeling. Alleen hele kleine tattoos (kleiner dan 2 cm) kunnen operatief verwijderd worden. Een tatoeage bestaat uit druppeltjes inkt die onder de huid liggen. Deze druppeltjes zijn te groot voor je lichaam om af te voeren. Bij een laserbehandeling wordt de inkt heel kort en snel verhit en ‘uit elkaar geschoten’. De druppeltjes vallen uit elkaar in kleinere deeltjes, die wel door het lichaam kunnen worden afgevoerd.

Hoe lang duurt de behandeling?

Een behandeling van een tattoo duurt niet zo lang. Maar het duurt wel lang voordat de tatoeage weg is. Na de behandeling ziet de tattoo er nog net zo uit als daarvoor. Het duurt een aantal weken voordat je lichaam een deel van de inkt heeft afgevoerd. Daarna is een nieuwe behandeling nodig. Meestal kost het 8-14 behandelingen voordat de tatoeage helemaal weg is. Met een tussenliggende tijd van zo’n 8 weken tussen twee behandelingen, betekent dat dat het ruim een jaar kan duren voor de tattoo helemaal weg is. Maar: dan heb je wel weer een mooie huid zonder littekens en zonder tattoo.

Kan bij iedereen een tattoo worden verwijderd?

Helaas werkt de techniek niet voor iedereen. Er zijn uitzonderingen waarbij de tattoo niet verwijderd kan worden met lasertechniek. Dat geldt in het bijzonder:

  • Voor metaalhoudende inkt
  • De meeste soorten gekleurde inkt
  • Tattoos op een donkere huid. De laser werkt door het verschil in contrast – een donkere tatoeage op een lichte huid werkt voor de laser zeer effectief terwijl een donkere tattoo op een donkere huid niet goed werkt.

Een tattoo verwijderen is een heel proces. Je bent er best lang mee bezig. Toch is het fijn dat deze mogelijkheid er is. Zo kom je van je ongewenste tattoo af en hoef je niet langer dagelijks te kijken naar een tattoo die niet meer bij je past.

Bron: Huidkliniekdevliet.nl

                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                              

Nieuws

Nieuwsarchief Tip de redactie