De Nederlandse Zorg Site

Een algeheel verbod op transvetten kan duizenden doden door hartziekten voorkomen

Nieuws » Algemeen 7 november 2020

Ondanks de bekende gezondheidsrisico’s, komen transvetten nog steeds in ons voedsel voor. En dat moet anders.

Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is Gebak01.jpg

Transvetten worden ook wel slechte vetten genoemd. En die bijnaam heeft het niet voor niets. Ze vormen namelijk een bekende risicofactor voor hartaandoeningen. Ondanks dat de hoeveelheid transvetten in voedsel ondertussen flink is teruggeschroefd, komen ze nog steeds in verscheidende gebak en snacks voor.

Lees verder op Scientias.nl

                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                              

Nieuws

Nieuwsarchief Tip de redactie