De Nederlandse Zorg Site

Coronavirus veroorzaakt schade aan ademspier bij ernstig zieken

Nieuws » Algemeen 16 november 2020

Coronapatiënten hebben vaak last van benauwdheid en zuurstoftekort.

Dit komt doordat het coronavirus het middenrif, de belangrijkste ademspier, beschadigt. Dat blijkt uit een studie van Amsterdam UMC, gepubliceerd in JAMA Internal Medicine.

Lees verder op Gezondheidsnet.nl

                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                              

Nieuws

Nieuwsarchief Tip de redactie