De Nederlandse Zorg Site

De belangrijkste aandachtspunten bij het afsluiten van een zorgverzekering

Nieuws » Verzekeringen 2 december 2020
munten geld

Rond november wordt de nieuwe zorgpolis voor het volgende jaar vastgesteld. Deze hoeft namelijk niet hetzelfde te zijn als afgelopen jaar. Zeker met de crisis in verband met Covid-19 is de kans groot dat jouw zorgpolis is veranderd.

Het is goed om te kijken naar andere zorgverzekeraars. De kans zit er namelijk in dat jij kan besparen op jouw premie en zorgpolis. Tijdens de zorgverzekering vergelijken 2021 is het goed om te weten waar je dan op moet letten.

Premie zorgverzekering

Er zijn verschillende factoren die kunnen veranderen in je basisverzekering. De premie van zowel de basisverzekering als alle aanvullende verzekeringen kunnen veranderen. Het is goed om als eerste te kijken naar wat er veranderd in jouw premie om te kunnen vergelijken met premies van andere zorgverzekeraars.

Wijzigen in vergoedingen

Het kan zijn dat je binnen jouw pakket kiest voor een aanvullende zorgverzekering. Deze gaat vaak om de tandartskosten of fysiotherapie. Waar je vooral op moet letten bij deze aanvullende verzekering is het aantal behandelingen dat je vergoed krijgt. Ook de totale maximale vergoeding kunnen aangepast zijn. Vaak gaat het om een percentage aan bedrag wat jij vergoed krijgt. Maak voor jezelf dus goed inzichtelijk wat jij verwacht nodig te hebben qua zorg dat aankomende jaar.

Persoonlijke situatie

Het hangt dus compleet af van je gezondheid of je zorgverzekering nog bij je past. Allerlei factoren die het aankomende jaar van toepassing kunnen zijn, zijn hier van invloed op. Denk bijvoorbeeld aan een gezinsuitbreiding, een lange reis buiten Europa of een verwachte operatie. Door deze persoonlijke situatie en bijzondere momenten voor het komende jaar op de planning te hebben, weet je ook welke zorgverzekering en polis bij jou past. Zo krijg jij de juiste vergoedingen voor de juiste zorg die je nodig hebt. Het kan namelijk ook zijn dat je veel meer betaald dan daadwerkelijk nodig.

Soort verzekering

Er zijn verschillende soorten verzekeringen. Zo heb je een budget-, natura-, combinatie en restitutieverzekering. Weet jij welke jij hebt? Het is goed om te checken wat het aanbod is. Er kunnen per verzekering namelijk verschillende veranderingen zijn. Misschien wordt jouw polis volgend jaar wel niet eens meer aangeboden.

Bron: Zorgkiezer.nl

                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                              

Nieuws

Nieuwsarchief Tip de redactie