De Nederlandse Zorg Site

Conditie op peil houden met je horloge

Nieuws » Algemeen 23 december 2020

En nee, niet zomaar een horloge – een Fitbit! Dit apparaatje zit inderdaad aan je pols houdt bij hoe jouw prestaties op het gebied van lichaamsbeweging vorderen.

Kijk om je heen. We bewegen allemaal te weinig. Jij ook. Misschien. Want je wilt een apparaat kopen dat bijhoudt hoe goed jij beweegt, dat is al heel sportief van je. Wellicht ben je dus al begonnen met meer lichaamsbeweging te krijgen of wil je je hier binnenkort aan gaan wagen. Maar feit is en blijft dat veel mensen jouw voorbeeld zouden kunnen volgen omdat ze dagenlang voor hun werk of ‘plezier’ achter hun laptops en smart devices verschuilen en ‘s avonds op de bank nog net genoeg energie hebben om Netflix aan te zetten en hun aandacht daarbij te houden. Zij het met moeite.

Gelukkig breng jij voor jezelf verandering in dat beeld. Op jacht gaan naar een Fitbit is daar een belangrijk voorbeeld van! Hiermee houd je het aantal stappen bij dat je tijdens een trainingssessie zet. Het apparaatje registreert tevens je hartslag en de kwaliteit van je nachtrust. Die zul je na je dagelijkse inspanningen plus sportactiviteiten hard nodig hebben! Door regelmatig je Fitbit te controleren weet je bovendien zeker dat je ook echt acht uren lang je ogen dicht doet. Zo niet, dan kijk je naar manieren om je slaappatroon aan te kunnen passen. En dat bijwerken geldt ook voor andere aspecten van je lichaam en je routine, wanneer je niet tevreden bent met de resultaten die je afleest!

De Fitbit en dergelijke apparaten zijn op vele plekken te koop. En zoeken naar de juiste digitale sportpartner wordt met zo’n uitgebreid aanbod steeds moeilijker. Een prijsvergelijker kan je daarbij helpen. Maar dan moet je wel weten wat je budget is en welke functionaliteitseisen het apparaat moet hebben.

Zodra je dit weet, moet je gaan beslissen bij wie je het product gaat kopen. We gaan er even vanuit dat er meerdere aanbieders in het spel zijn: soms is het er namelijk slechts eentje.

De goedkoopste is misschien niet direct de bekendste of betrouwbaarste. Is het verschil marginaal, ga dan in zee met de handelaar waar je een goed gevoel bij hebt. Maar bekijk ook even de websites van winkels die voor jou interessant zijn: misschien valt er met die iets duurdere wel een unieke combi deal uit te slepen!

Dat zijn allemaal knopen die jij zelf moet doorhakken. Veel succes!

Bron: Fitbit.nl

                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                              

Nieuws

Nieuwsarchief Tip de redactie