De Nederlandse Zorg Site

‘V-day’ in Nederland op 8 januari

Nieuws » Algemeen 28 december 2020
Coronavirus03.

Vanaf 8 januari 2021 worden de eerste Nederlanders gevaccineerd tegen corona. Dit gebeurt met een veilig en goed werkend coronavaccin van BioNTech/Pfizer.

Het vaccin is op 21 december door het Europees Medicijn Agentschap (EMA) goedgekeurd.

Vaccinatie is vrijwillig

U kiest zelf of u zich laat vaccineren tegen corona. Het coronavaccin is vrijwillig en niet verplicht. Het coronavaccin beschermt uzelf en ook uw familie, vrienden, collega’s en kwetsbare mensen om u heen.

Volgorde van vaccineren

Er zijn niet meteen voldoende vaccins voor iedereen. Om de meest kwetsbare mensen te beschermen en om de druk op de gezondheidszorg te verlagen, komen deze mensen als eerste in aanmerking voor vaccinatie: bewoners van verpleeghuizen en mensen wonend in een instelling voor mensen met een verstandelijke beperking en ook hun zorgmedewerkers.

Lees verder op Rijksoverheid.nl

                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                              

Nieuws

Nieuwsarchief Tip de redactie