De Nederlandse Zorg Site

Wietolie gebruiken om weerstand te verhogen

Nieuws » Algemeen 8 april 2021

Het is voor iedereen wel bekend dat een gezond- en gevarieerd voedingspatroon van belang is om de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid vitaminen en mineralen binnen te krijgen.

cd olie

Desondanks kan het zomaar voorkomen dat er in het lichaam, toch een tekort ontstaat aan specifieke nuttige stoffen. Dit kan ten koste gaan van de weerstand waardoor er sneller lichamelijke kwalen kunnen ontstaan en je niet zoveel energie hebt als ander het geval is. In dat geval is het een optie om wietolie te gebruiken om weerstand te verhogen. Een goede reden om hier eens in te duiken.

Redenen van een tekort aan specifieke vitamines en mineralen

Er zijn diverse redenen te benoemen waardoor een tekort aan specifieke vitamines en mineralen kunnen ontstaan. In veel gevallen zal een onderzoek hiernaar uitkomen op een onevenwichtig voedingspatroon, stress en roken. Daarnaast kan een tekort aan specifieke vitamines en mineralen ook ontstaan als mensen in een specifieke levensfase zitten of juist zeer fanatiek sporten. Het is van belang om deze tekorten op een verantwoorde manier aan te vullen. Dit kan onder andere door het verantwoorde gebruik van kleine hoeveelheden wietolie. Deze olie heeft bij veel mensen een heilzame- en therapeutische werking. We leggen uit hoe dit zit. 

Cannabidiol als voedingssupplement?

Hoewel het voor veel mensen erg verrassend in de oren zal klinken, kan cannabidiol (CBD) zeker gezien worden als voedingssupplement. Het verrassende zit in het feit dat cannabidiol een belangrijk bestanddeel is dat in cannabis te vinden is. Cannabidiol is de stof die voornamelijk in de bloem, de bladeren en de stengel van een cannabisplant voorkomt. Uiteraard wordt de relatie met drugs al vrij snel gelegd maar nogmaals, het verantwoord gebruik hiervan speelt een belangrijke rol.

Om een goed beeld te vormen over de manier waarop wietolie het immuunsysteem van de mens kan verbeteren, en uiteindelijk de weerstand van een persoon kan verhogen, is het goed om wat kennis te hebben over het endocannabinoïde systeem. Dit is een lichaamssysteem dat reageert op bepaalde stoffen uit de cannabisplant (cannabinoïden) en op bepaalde stoffen die het lichaam zelf aanmaakt (endocannabinoïden). Het endocannabinoïden systeem in een menselijk lichaam is een biologisch systeem dat bestaat uit verschillende receptoren. Het is een systeem dat invloed heeft op je gevoelstoestand, het zenuwstelsel en je hormonen. Dit betekent in de praktijk dat op het moment iemand zich niet lekker voelt, deze persoon dit merkt aan diens weerstand. In veel gevallen is er dan sprake van een tekort aan specifieke vitamines of mineralen. Dit is zeker het geval als het lichaam hier een hogere behoefte aan heeft. Het gebruik van wietolie kan dan een uitstekend helpen. Cannabidiol werkt immers op het centrale endocannabinoïde systeem. 

Wietolie goed verkrijgbaar in Nederland

Het gebruik van wietolie als voedingssupplement is dus een prima keuze om de weerstand te verhogen. Deze olie is dan ook prima verkrijgbaar in Nederland. Het is wel van groot belang om te beseffen dat er een groot kwaliteitsverschil zit in het aanbod. Daarom is het van belang om het product bij een betrouwbare wiet store te bestellen. Je hoeft hiervoor niet eens de deur uit want met een paar eenvoudige klikken kun je ervoor zorgdragen dat een goed en betrouwbaar product binnen een kort tijdsbestek bij je thuis wordt bezorgd.

Bron: wiet store

                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                              

Nieuws

Nieuwsarchief Tip de redactie