Alliance Healthcare Nederland is een veelzijdig bedrijf in de totale farmaceutische zorgketen van producent tot consument. Door deze unieke positie zijn we in staat de verschillende behoeftes van stakeholders binnen de keten te integreren en zo tot innovatieve oplossingen te komen. De gezondheid en het welbevinden van de klant vormen daarbij onze verbindende factor. Door het vormen van strategische samenwerkingsverbanden waarborgen wij de kwaliteit van de zorg en de optimale ondersteuning van de klant. Samenwerking is onze sleutel tot succes.

Internationaal leidend merk
Alliance Healthcare Nederland is onderdeel van Walgreens Boots Alliance. Walgreens Boots Alliance is aanwezig in meer dan 25* landen, heeft meer dan 440.000 medewerkers in dienst en bezit meer dan 18.750 winkels. Onze groothandelsdivisie levert vanuit 300 distributiecentra in 11 landen aan meer dan 115.000** apotheken, artsen, gezondheidscentra en ziekenhuizen. Onze internationale Retail Pharmacy divisie is actief in acht landen en is erop gericht om ervoor te zorgen dat mensen zich goed voelen en er op hun best uitzien. We hebben 4605* winkels en onze online aanwezigheid groeit. In Europa zijn we marktleider.

Innovatief partnership in de zorg
Alliance Healthcare ontwikkelt zich steeds meer van een traditionele groothandel naar een partner in dienstverlening. Alliance Healthcare ondersteunt de farmaceutische industrie met creatieve oplossingen in logistiek en zorg met als doel de beste kwaliteit van zorg én preventie voor de klant. Daarbij blijft de apotheker het gezicht van de farmacie voor de klant; deskundig, betrouwbaar, betrokken en bereikbaar.

Innovatief partnership geven we graag samen met alle stakeholders vorm, waarbij we onze kennis en ervaring bundelen. Samen werken we verder aan kwalitatief hoogwaardige zorg in producten en diensten. De samenwerking strekt zich uit over alle gebieden van het ondernemen.

De consumentenmerken
De zichtbare consumentenmerken van Alliance Healthcare Nederland zijn: Alphega apotheek en Boots apotheek.