Certe is een organisatie voor integrale medische diagnostiek en advies voor de eerste- en tweedelijnsgezondheidszorg. Door middel van laboratoriumonderzoek, functieonderzoeken, beeldvormende diagnostiek en (behandel)adviezen, leveren wij hoogstaande medische diagnostiek en hiervan afgeleide producten en diensten voor zorgverleners en hun patiënten.

Onze diensten bieden wij op een persoonlijke wijze en dichtbij aan. Met betrokken en deskundige medewerkers, meer dan 170 spreekuurlocaties en, indien nodig, bij mensen thuis.

Ziekenhuizen, (huis)artsen, verloskundigen en daarmee honderdduizenden mensen vertrouwen al jarenlang op onze zorg.

Met 850 medewerkers is Certe het grootste medisch laboratorium in Noord-Nederland. Naast de hoofdlocaties aan het Damsterdiep en Van Swietenlaan, heeft Certe ook dependances in de ziekenhuizen en 170 spreekuurlocaties verdeeld over de provincies Groningen, Drenthe en Friesland.

Tot Certe behoren de Stichtingen Certe Huisartsenlaboratorium Noord, Certe Inkoop, Certe Laboratorium voor infectieziekten, Certe Medisch Laboratorium Noord, Certe Medisch Laboratorium OZG, Certe Noordelijke Laboratorium Groep en Certe Trombosedienst Groningen.