Comicro is een betrouwbare samenwerkingspartner en leverancier van optimale infectiediagnostiek zowel voor de eerste-, als tweede lijn gezondheidszorg en andere klanten binnen de kernregio’s Zaanstreek-Waterland, Amsterdam-Noord en West-Friesland als daarbuiten. Deze is ontstaan door de combinatie van de Medisch Microbiologische Laboratoria van twee Noord-Hollandse medische centra: Dijklander Ziekenhuis en Zaans Medisch Centrum.

Comicro levert kwalitatief hoogwaardige diensten en producten door gebruik te maken van vakkundige medewerkers, het hanteren van beroepsstandaarden en bewezen technieken. Tevens is Comicro hét expertisecentrum voor preventie, diagnostiek en therapie van infectieziekten, allereerst gericht op Noord-Holland.

Comicro volgt de laatste ontwikkelingen op het gebied van de diagnostiek. Zo worden zowel klassieke bacteriologie, serologie als ook moleculaire technieken toegepast.

De vakgroepen medische microbiologie van Comicro en OLVG Laboratoria BV (OLVG Lab BV) willen in de toekomst nauwer gaan samen werken / hebben plannen in de nabije toekomst te gaan fuseren. Op dit moment bestaat de vakgroep van Comicro uit 4 artsen-microbioloog en de vakgroep van OLVG Lab BV uit 7 artsen-microbioloog.