Curium is ’s werelds grootste leverancier van radiofarmaceutische geneesmiddelen (nuclear medicine). Het bedrijf is begin 2017 ontstaan door een fusie tussen het Franse IBA Molecular en de ‘nuclear medicine business’ van het Amerikaanse Mallinckrodt Pharmaceuticals. 

Bij de tientallen productie- en verkooplocaties van Curium werken 1600 medewerkers aan diagnostische en therapeutische oplossingen voor meer dan 14 miljoen patiënten per jaar. De producten worden geleverd aan 6000 afnemers in 70 landen, met name aan afdelingen Nucleaire Geneeskunde in ziekenhuizen. 

Bij de productie- en distributielocatie in Petten, aan de kust in Noord-Holland, werken ruim 330 mensen. Naast radioactieve medische isotopen maken en verzenden zij ook niet-radioactieve producten, die ‘kitten’ worden genoemd. Dit zijn substanties die ervoor zorgen dat de radioactieve stof direct bij de te onderzoeken plek in het menselijk lichaam terecht komt, zodat de nucleair geneeskundige daar een scan van kan maken. De locatie in Petten heeft continu verbeteren hoog in het vaandel staan, wat zich uit in een veelheid aan verbeteringsinitiatieven op allerlei gebieden.