Het Erasmus MC is een universitair medisch centrum in Rotterdam, verbonden aan de Erasmus Universiteit Rotterdam. Het ziekenhuis is het grootste van de acht universitair medische centra van Nederland.

Een gezonde bevolking en excellente zorg door onderzoek en onderwijs. Daarvoor staat het Erasmus MC. Baanbrekend werken, grenzen verleggen en voorop lopen. In onderzoek, onderwijs en zorg. Bij ons werken denkers die doen. Gedreven aanpakkers die met veel verstand van zaken werken aan het verbeteren en vernieuwen van de zorg van vandaag en de gezondheid van morgen.

Het Erasmus MC is één organisatie met één identiteit. Alle onderdelen van het Erasmus MC presenteren zich met één naam, één logo en één huisstijl. Het hele aanbod van de geneeskunde komt hier samen. Binnen de Erasmus MC-organisatie zijn er twee submerken: Erasmus MC-Sophia en Erasmus MC Kanker Instituut. Beide organisatieonderdelen staan voor gespecialiseerde terreinen met een eigen bekendheid in de universitaire gezondheidszorg.

Erasmus MC-Sophia
Het Erasmus MC-Sophia staat voor patiëntenzorg voor kinderen met het daarbij behorende wetenschappelijke onderzoek, onderwijs en opleidingen. Het kinderziekenhuis is gelegen in het centrum van Rotterdam.

Erasmus MC Kanker Instituut
Het Erasmus MC Kanker Instituut staat voor de zorg voor kankerpatiënten met het daarbij behorende wetenschappelijke onderzoek, onderwijs en opleidingen.