Eurofins Scientific is een internationaal beursgenoteerd life sciences bedrijf dat haar klanten voorziet van hoogwaardig laboratoriumonderzoek en advies. Eurofins is wereldwijd marktleider op het gebied van bio-analytische testen voor levensmiddelen, water, milieu, cosmetica, farmaceutische producten en contract research voor agro science. Daarnaast is Eurofins één van de grootste aanbieders ter wereld in testing en laboratorium services in genomics, forensics, CDMO, advanced material sciences, medicijnontwikkeling en clinical studies. Eurofins maakt daarbij gebruik van een unieke hoeveelheid analysemethoden en een ongekend hoog kennisniveau en expertise. Eurofins bestaat wereldwijd uit circa 45.000 medewerkers, verdeeld over 800 hyper moderne laboratoria en is actief in 47 landen met een pro-forma omzet van 4.2€ in 2018. Eurofins kent sterke groeiambities (CAGR 24%) en verwacht in 2020 een omzet van 5.0B€ te kunnen realiseren. Naast zeer sterke autonome groei met 15 eigen start-ups heeft Eurofins in 2018 in verschillende landen een totaal van ruim 50 acquisities gedaan.

De geaccrediteerde laboratoria van Eurofins Milieu bieden in Nederland een uitgebreid pakket aan chemische, fysische en biologische analyses in alle milieu matrices. Door jarenlange ervaring heeft zij uitvoerige kennis op het gebied van zowel routinematige analyses als niet standaard analyses waaronder analyses van bijzondere verbindingen en microverontreinigingen. Eurofins is marktleider op het gebied van specialistisch onderzoek; opdrachtgevers zijn onder meer waterkwaliteitsbeheerders, Rijkswaterstaat, provinciale en gemeentelijke overheden, milieu-adviesbureaus, industrie en aannemers. Circa 500 gemotiveerde deskundigen verzorgen het traject van monstername tot aan de digitale rapportage van de analyseresultaten.

Laboratoria van Eurofins in Nederland zijn:

 • Agro Laboratories
  Eurofins Agro – Wageningen / Graauw – Eurofins Agro is uw informatieleverancier en kennispartner voor de akker- en tuinbouw, melkveehouderij en glastuinbouwsector.
 • Agroscience Services
  Eurofins Agroscience Services – De Bredelaar (Elst) is gespecialiseerd in gewasbescherming in de land- en tuinbouw.
 • BioPharma Services
  Eurofins Global Central Laboratory – Breda – is een eersteklas partner voor biofarmaceutische outsourcingdiensten
 • BioPharma Product Testing
  Eurofins Bactimm in Nijmegen, Eurofins Microsafe in Leiden, Eurofins Proxy Laboratories in Leiden, Eurofins Spinnovation Analytical in Oss –  leveranciers van laboratoriumtests en productieservices voor de internationale markt voor life sciences
 • Corporate
  Eurofins National Service Centre – Oosterhout
 • Eurofins Materials Science Netherlands / Reliability Testing
  Eurofins Materials Science Netherlands – Eindhoven – is gespecialiseerd in de materiaalanalyse en het betrouwbaarheidsonderzoek van consumentenproducten, medische apparatuur, verlichtingsproducten en andere geavanceerde technologische producten
 • Environment Testing Laboratories
  – Eurofins Analytico – Barneveld – biedt nationale en internationale opdrachtgevers uit de dienstverlenende-, industrie- overheidssector een totaalpakket van analyses aan grond-, grondwater-, waterbodem-, afvalwater- en asfaltmonsters. Het totaalpakket stelt onze opdrachtgevers in staat te komen tot een betrouwbare toetsing aan nationale en/of internationale wetgevingen.)
  – Eurofins Omegam – Amsterdam – Duivendrecht
   – richt zich al meer dan 40 jaar op milieuanalyses en is met name gespecialiseerd in laboratoriumonderzoek van bijzondere verbindingen in zeer lage concentraties. Het deskundig personeel heeft de beschikking over de meest geavanceerde apparatuur voor het analyseren van medicijnresten, bestrijdingsmiddelen, hormonen en overige microverontreinigingen.
  – Eurofins Aquasense – Amsterdam – Duivendrecht – gespecialiseerd op het gebied van hydrobiologische analyses in zowel de matrices zoet- als zoutwater en is één van de marktleiders in de Benelux
  – Eurofins Lab Zeeuws-Vlaanderen, te Graauw – LZV is een full service laboratorium op het gebied van onderzoek van grond, water, mest, kuilen en voeding (groenten, fruit, kruiden, etc.)
  – Eurofins Sanitas Inspections B.V. – Barendrecht
  – Sanitas Milieukundig Adviesbureau B.V. – Barendrecht
  – Eurofins Sanitas Testing B.V. – Barendrecht
  – ACMAA Inspectie B.V. – Deurningen
  – ACMAA Laboratoria B.V. – Deurningen
 • Food and Water Services
  – Eurofins C-mark – Deventer – draagt bij aan gezondheid en veiligheid door levering van hoogwaardige advies- en laboratorium diensten op het gebied van wateronderzoek
  – Eurofins Food & Feed Testing Netherlands BV – Heerenveen – onafhankelijk voedingslaboratorium die behoort tot de top van de voedingslaboratoria in Nederland
  – Eurofins KBBL – Wijhe – geaccrediteerde dienstverlener actief in een breed speelveld. Het werkterrein beslaat de sectoren Food en Feed. De activiteiten omvatten Analyses, Audits, Advies, Opleidingen, Logistiek en Detacheringen
  – Eurofins Lab Zeeuws-Vlaanderen (LZV) – Graauw een full service laboratorium op het gebied van onderzoek van grond, water, mest, kuilen en voeding (groenten, fruit, kruiden, etc.)
  – Eurofins LabCo – Barendrecht – Chemische en microbiologische analyses in diervoeders, plantaardige / dierlijke oliën en vetten, oliehoudende zaden en meel, voedingsmiddelen en aanverwante producten.
  – Eurofins Bureau de Wit – Almere – Een van de belangrijkste leveranciers van laboratoriumdiensten die zich toelegt op testen van voedsel- en waterveiligheid voor de voedselproductie-, hotel- en cateringsector in Nederland.

Klik hier voor de locaties met contactgegevens