Het IJsselland Ziekenhuis in Capelle aan den IJssel is een algemeen regionaal ziekenhuis met 332 bedden. Het ziekenhuis heeft een polikliniek in Rotterdam Nesselande en een polikliniek in Krimpen aan den IJssel. Sinds 1 oktober 2017 verzorgt het IJsselland Ziekenhuis voor 6 specialismen de poliklinische zorg in de Havenpolikliniek in Rotterdam Centrum.

Het IJsselland Ziekenhuis biedt een breed aanbod aan medisch specialistische zorg. Onze focus ligt op het samen werken aan de best denkbare zorg voor elke patiënt en zijn naasten. Onze 1780 medewerkers, 151 medisch specialisten en 190 vrijwilligers spannen zich hier elke dag weer met veel energie en betrokkenheid voor in.

Algemeen Klinisch Laboratorium (AKL)

Met kwaliteit hoog in het vaandel dragen 90 teamleden (ca. 75 Fte) zorg voor de klantvriendelijke, resultaatgerichte en dynamische organisatie van het Algemeen Klinisch Laboratorium (AKL) van het IJsselland Ziekenhuis. Het AKL is verantwoordelijk voor alle analyses op het gebied van de Klinische Chemie, Medische Microbiologie en geneesmiddelen-spiegels. Het AKL is sinds maart 2000 geaccrediteerd en geniet landelijke bekendheid onder meer vanwege het uitgebreide endocrinologische analysepakket en is één van de vijf laboratoria in Nederland die analyses uitvoert ten behoeve van de neonatale hielprikscreening.