Maastro is een nationaal en internationaal gerenommeerd radiotherapiecentrum dat nadrukkelijk de verbinding wilt leggen tussen patiëntenzorg, onderwijs en effectief wetenschappelijk onderzoek.

Wij willen patiënten een behandeling bieden gericht op een zo groot mogelijke kans op genezing en met zo weinig mogelijk bijwerkingen. Onze patiënt staat hierbij centraal en daarbij vanzelfsprekend ook zijn naasten. Uitgangspunt bij ons is dat de patiënt zelf de regie behoudt. Wij doen dat op een maatschappelijk verantwoorde manier in samenwerking met onze partners in de radiotherapie, met grensverleggend wetenschappelijk onderzoek, opleiding en onderwijs. Wij willen ons hiervoor inzetten, met (com)passie voor elke patiënt en professionele gedrevenheid.

Maastro is een zelfstandig instituut dat de bestralingsbehandeling van kankerpatiënten voor de provincie Limburg verzorgt, vanuit de hoofdlocatie in Maastricht en vanuit haar dependance op de locatie van het VieCuri Medisch Centrum in Venlo. Tevens behandelt Maastro sinds januari 2019 in het nieuwe protonentherapiecentrum patiënten uit geheel Zuidoost Nederland met protonentherapie; een innovatieve techniek waarmee de kans op bijwerkingen voor de patiënt aanzienlijk vermindert. Maastro is gelegen in de Maastricht Brightlands Health Campus met onder andere het universitair medisch centrum (MUMC+) en de Universiteit Maastricht en vormt daarmee een perfecte setting voor excellente patiëntenzorg, wetenschappelijk onderzoek en onderwijs.

Bezoekadres Venlo
Tegelseweg 210
5912 BL Venlo

Protonentherapie is slechts op drie plekken mogelijk in Nederland; UMCG in Groningen, Maastro in Maastricht en HollandPTC in Delft.